снимка: Digital Globe, УикипедияПрипомняме, че на 11 март 2011 г. Япония

...
снимка: Digital Globe, УикипедияПрипомняме, че на 11 март 2011 г. Япония
Коментари Харесай

Япония официално разреши да се изпуска пречистена вода от пострадалата атомна централа във Фукушима в морето

снимка: Digital Globe, Уикипедия

Припомняме, че на 11 март 2011 година Япония бе ударена от мощно земетресение и цунами, при които починаха общо към 18 500 души. Природното злополучие докара и до нуклеарен срив в атомната електроцентрала във Фукушима.

Япония публично позволи да се изпуска пречистена вода от потърпевшата атомна централа във Фукушима в морето. Това се случва макар мощната опозиция на локалните риболовци. Новината бе предстояща. Миналата седмица стана ясно, че кабинетът на министър-председателя Йошихиде Суга възнамерява да разгласи решението още във вторник, съобщи Nikkei Asia и news,bg.

Tokyo Electric Power Co. Holdings ще стартират да пускат водата след към две години. 

Комисия от специалисти по морската среда ще ревизира процеса на мониторинг и ще даде насоки.

Този ход ще постави завършек на дебатите за това по какъв начин да се изхвърли течността, която включва вода, употребена за изстудяване на електроцентралата, откакто беше ударена от голямо цунами и реакторът стартира да се топи през 2011 година

Очаква се изпускането да отнеме години. Водата е филтрирана и ще бъде разредена, с цел да дава отговор на интернационалните стандарти преди всяко изпускане, уточни NHK.

Информациите се появиха, откакто Суга се срещна с ръководителя на японската риболовна федерация в сряда и съобщи, че държавното управление ще реши по какъв начин да се разпорежда с водата " в близко бъдеще ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР